Mezőgazdaság

Villanypásztorral a legelő állatok biztonságáért

villanypásztor

A legelő állatok tartása mindenképpen szaktudást, speciális körülményeket és különleges eszközöket is igényel. Legyen szó akár szarvasmarhákról, juhokról vagy lovakról, viszonylag nagy mozgásteret kell biztosítanunk számukra, és persze a hatalmas táplálékigényről sem szabad megfeledkezni. A legjobb, és mindenki számára legkényelmesebb megoldás, ha karámokat hozunk létre nekik, ahol szabadon legelhetnek és mozoghatnak. Annak érdekében, hogy ezek a területek biztonságosan elhatárolhatóak legyenek, szükség van megbízható villanypásztorokra.

villanypásztor rendkívül hatékonyan tudja az állatokat egy bizonyos területen belül tartani. Amikor hozzáérnek, akkor megrázza őket, és ez az élmény elég kellemetlen ahhoz, hogy megtanulják, hogy a villanypásztortól tartani kell, ugyanakkor természetesen nem esik bántódásuk. Az állatok többségének elég egy-két kellemetlen élmény ahhoz, hogy megjegyezze azt és ezután ne érjen a kábelhez, még véletlenül sem. A villanypásztor alkalmazható szinte bármilyen faj esetén, de különösen kedvelt szarvasmarhák, lovak, juhok elkerítéséhez. Fontos, hogy a villanypásztor a vadállatokkal szemben is védelmet nyújt, így elkerülhető a vaddisznók, szarvasok, rókák vagy akár más, nagyobb ragadozók kártevése, illetve támadása. Természetesen fontos, hogy az adott faj jellemzőinek megfelelően válasszuk ki a terméket, és így olyan villanypásztorra tegyünk szert, ami képes ellenállni az esetleges kitörési kísérleteknek. A választás során figyelembe kell venni a területi adottságokat is, például, hogy mekkora a kerület, de az is fontos, hogy mennyire sűrű az aljnövényzet.

Amennyiben Ön éppen megbízható módszert keres legelő állatai védelmére, jó helyen jár! Villanypásztor kínálatunk megtekintéséhez látogasson el honlapunkra, a www.farm24.hu oldalra! Ha további kérdése merült fel termékeinkkel vagy a rendelés menetével kapcsolatban, forduljon bizalommal hozzánk a+36 1 99-88-214-es telefonszámon vagy írjon nekünk a sales@bhrtrade.hu e-mail címre! Munkatársaink szívesen segítenek az ideális készülék kiválasztásában is.