Mezőgazdaság

A kuresia kajszibarack facsemete ellenáll a rettegett sarka vírusnak!

kuresia kajszibarack facsemete

kuresia kajszibarack facsemete rezisztens típus, ami ellenálló a sarka vírussal szemben, gyümölcsei pedig rendkívül ízletesek.

Aki kajszibarack termesztésével foglalkozik, bizonyára hallott már, de nagy eséllyel találkozott is már az úgynevezett sarka vírussal, más néven a kajszihimlővel. Ez egy súlyos fertőzés, aminek nincsen gyógymódja, a fa élete végéig fertőző marad. Nagyon elterjedt, általában fertőzött oltvánnyal kerül az állományba. Védekezni ellene csak úgy lehet, hogyha rezisztens fajt választunk. A kuresia kajszibarack facsemete előnye pedig pontosan ez, vagyis, hogy ellenáll a kajszi termesztők körében rettegett vírusnak!

kuresia kajszibarack facsemete nem fertőződik meg ezzel a vírussal, így nem kell tartanunk a betegség okozta jellegzetes tünetektől: a rossz minőségű, savanyú gyümölcstől és a csak sínylődő, egészségtelenné váló fától. A sarka vírus által fertőzött fa gyümölcsein fehér vagy sárgás színű, íves, gyűrűs foltok keletkeznek, majd az érés során megbarnulnak. A barackok éretten is kemények maradnak, szárazak, savasak, alacsony a cukortartalmuk, teljesen értéktelenek. Mivel a sarka vírusra nincsen gyógymód, nem lehet ellene permetezni, a legjobb védekezés, ha már alapvetően rezisztens fajtát választunk. Annak, aki ilyen keres, ajánljuk a kuresia kajszibarack facsemetét. A fa jó tulajdonságai nem merülnek ki a vírusnak való ellenállásban, ugyanis a gyümölcsei rendkívül zamatosak, ízletesek, közepes nagyságúak, magvaválóak. Friss fogyasztásra és betevésre is alkalmasak. A kuresia kajszibarack facsemetének a virágai is különösen szépek. A fajta öntermékeny, július végétől augusztus elejéig érnek a gyümölcsei, melyek a napos oldalukon gyönyörű pirosas színt kapnak.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését a kuresia kajszibarack facsemete iránt, látogasson el a www.baloghfaiskola.hu honlapra, ahol bővebb információt talál faiskolánkról! Ha kérdése van, keressen minket a +36-30-361-0205-ös telefonszámon vagy írjon nekünk a balogh.zoltan19@gmail.com e-mail címre!