Mezőgazdaság

Mezőgazdasági kijuttató tartályok: mit érdemes tudni róluk?

Ha Ön nem a mezőgazdaság területén dolgozik, akkor valószínűleg nem tudja, mit takar a mezőgazdasági kijuttató tartály kifejezés, de ha igen, akkor is érdemes tovább olvasnia, hiszen értékes információkkal gazdagodhat!

A mezőgazdasági kijuttató tartályok szerepe kettős: egyrészt tárolják bennük a különféle folyadékokat – például hígtrágyát, növényvédő szereket, vagy baktériumtrágyát –, másrészt ezekben szállítják őket a kijuttatási helyükre, azaz a földekre. Régebben ezek a tartályok acélból, vagy alumíniumból készültek, ám a bennük tárolt folyadékok egy része erősen korrozív hatású, így nem voltak hosszú életűek. Sokáig kísérleteztek mindenféle bevonatokkal, de azok csak addig nyújtottak védelmet, amíg a tartályon nem keletkezett egyetlen, apró horpadás sem, az ugyanis a bevonat repedését, majd leválását hozta magával, és ismét meg lehetett rendelni az új tartályt. Sokáig senki nem tudta megoldani ezt a problémát, pedig a megfejtés ott lebegett mindenki szeme előtt!

Igen, jól gondolta, a megoldás a műanyagok felhasználása! A műanyagból készült, mezőgazdasági kijuttató tartályok ellenállnak a savas vagy lúgos kémhatású anyagoknak, vagyis – hacsak nem következik be a teljes megsemmisülésük – örök életűek. Repedés, vagy törés esetén is javíthatóak, a lebomlásuk pedig kizárt, tehát mindenképp érdemes műanyag mezőgazdasági kijuttató tartályokba beruházni!

Cégünk, a Polyduct Zrt. többek között mezőgazdasági kijuttató tartályok előállításával és forgalmazásával is foglalkozik. Webáruházunk kínálatában megtalálhatja a Polyfarm tartályokat, amelyek mindegyike ellenáll az UV sugárzásnak, az időjárásnak, és a tárolt folyadékok korrozív hatásainak. Tartályaink rendelkeznek feltöltő nyílással, amelyet menetes fedéllel lehet légmentesen lezárni, illetve megrendelésre a kívánt helyeken csőcsatlakozásokat és szintjelzőt is beépítünk. A mezőgazdasági kijuttató tartályok 200-1100 literes méretig vásárolhatóak meg, és természetesen váz is kapható hozzájuk. Ha további információra lenne szüksége, látogassa meg a www.profitartaly.hu címen elérhető weboldalunkat!

Vásároljon mezőgazdasági kijuttató tartályokat kínálatunkból, és ha előtte kérdése lenne, tegye fel nekünk a 06-54-480-666-os telefonszámunkon, vagy a polyduct@polyduct.hu e-mail címünkön!